Betania

Grupul de mame

Sute de cărți și reviste au fost scrise despre cum să ne creștem copiii, sau cum să ne relaționăm la soții noștri, trucuri, idei, toate promițând a fi eficiente, a ne oferi o viață mai bună, succes pe toate planurile.

Chiar și persoane necunoscute ne abordează, în treacăt, pe stradă sau în magazine spunându-ne cum să ne creștem copiii, sau că i-am îmbrăcat prea gros sau prea subțire pentru așa o vreme.

La televizor și pe internet ni se spune ce să le cumpărăm copiilor noștri și ce să le dăm de mancare ca să fie copii fericiți, sau cu ce să ne îmbrăcăm pentru a fi pe plac soților noștri, sau cum să ne comportăm.

Suntem câteva mame din diferite biserici, și ne întâlnim Marți, între orele 18-20, tot la 2 săptămâni. Întâlnirile noastre au loc pe rând în casele noastre, a celor care vin deobicei la întâlnire.

Ideea întâlnirilor noastre e aceea de a afla ce are Biblia de spus cu privire la aspecte practice din viața noastră precum educarea copiilor și alte probleme cu care noi, ca mame și femei, ne confruntăm în viața de zi cu zi.

Vrem să ne creștem copiii cât mai bine și să avem un impact cât mai bun în viețile lor și în viețile soților noștri. Vrem să fim mame și soții excelente. Dintre toate opiniile, opinia Bibliei, opinia lui Dumnezeu, contează pentru noi.

Noi credem că sfatul și parerea lui Dumnezeu sunt cele mai credibile și mai practice și aceste întruniri sunt pentru a afla care e sfatul lui Dumnezeu pentru noi, în relația cu copiii noștri și în relația cu soții noștri.

Și Biblia chiar are ceva de spus despre orice aspect din viața noastră!

Până acum am parcurs cărțile:

“O mamă după inima lui Dumnezeu – 10 moduri să-ți iubești copiii” de Elizabeth George

“Cele 5 limbaje de iubire ale copiilor”, de Gary Chapman & Ross Campbell

și cartea
“Soția excelentă”, de Martha Peace

și acum studiem

“Păstorind o inimă de copil”, de Tedd Trip.

Toate cărțile menționate dezbat versete biblice și pasaje biblice care ne interesează pe noi și anume pasaje biblice care abordează diferite aspecte legate de relația mamă-copii, sau soție-soț.

Orice mamă e bine venită în mijlocul nostru. Suntem ospitaliere! 

Dacă sunteți interesate de opinia biblică asupra problemelor cu care noi mamele avem de-a face, puteți lua legătura cu noi, și sunteți invitată cu noi la întâlnire, dar pentru aceasta trebuie să ne contactați pe mail, pentru a afla în casa cui ne întâlnim. Așa că va dau adresa mea de e-mail: estera_groza@yahoo.com.

Studierea unor pasaje biblice și a unui capitol dintr-o carte nu este tot ceea ce facem. În 2 ore ne rămâne timp să servim și o gustare, și să povestim, știți voi, cum fac fetele când se întâlnesc 😉 despre copii, despre mâncare, prăjituri, soți, orice. Și nu de puține ori, am plecat cu multe idei bune de pus în practică luate de la celelalte fete.

Pentru mine, aceste întâlniri sunt ca o oaza de recreere, o pauză necesară, o deconectare de la treburile casei și nu numai. Și de fiecare dată, când ajung acasă, simt că am puteri noi pentru a merge mai departe și pentru a-mi face datoria mai bine față de familia mea, de a-mi manifesta într-un mod mai eficient dragostea față de ei.

Așa că eu, abia aștept următoarea întâlnire!!!

Contact

Str. Stejarului Nr 28 A, Fagaras, Brasov

45.841114,24.966624

Contact