Betania

Primul advent

    In fiecare an Sarbatoarea Craciunului este precedata de patru duminici de advent, care au drept scop pregatirea crestinilor pentru sarbatoare. Desi stim ca Biblia nu vorbeste despre zilele de advent, ele totusi ne ajuta in mod simbolic in pregatirea noastra pentru revenirea Domnului Isus.
    Primul advent este o imagine a primei veniri a lui Isus cu aproximativ 2000 de ani urma, ceea ce oamenii numesc Craciun. Craciunul este mai mult decat un sentiment, mai mult decat o amintire din copilarie, un suvenir dintr-un trecut indepartat.
    Craciunul nu este nici ceea ce se poate vedea saptamani in sir pe strazile comerciale supra-aglomerate: mii de lumini, pomi de craciun, vitrine stralucitoare. Totul te indeamna sa cumperi si sa tot cumperi. O lume de vis ca-n povesti si o provocare pentru oamenii nevoiasi, caci pentru ei o asemenea demonstratie de abundenta si lux este doar deprimanta, ei isi simt numai si mai dureros saracia.
Din cand in cand oamenii cauta sa strapunga monotonia vietii de zi cu zi si sa petreaca o sarbatoare frumoasa. Dar atunci cand Craciunul se termina cu burti ghiftuite si cu sticle goale, Craciunul nu mai este o sarbatoare a bucuriei, ci o sarbatoare a desertaciunii. Atunci, de Craciun nu se mai intampla nimc. Nu se schimba nimic. Cu toti pomii de Craciun si Mos-Craciunii si cu tot luciul sclipitor, care costa atat de multi bani, totul ramane la fel de trist si de dezolant.
Craciunul este Chemarea lui Dumnezeu la iubire intre oameni, la intelegere si disponibilitate de a ajuta, la iertare si impacare, la pace si prietenie.