Betania

Trei sexe: masculin, feminin si…

Tot mai multi crestini abandoneaza interpretarile traditionale ale Bibliei si imbratiseaza miscarea homosexual-crestina. Mass-media ne relateaza despre preoti homosexuali, despre casatorii intre persoane de acelasi sex si chiar despre dreptul acestora de a adopta copii. Cu toate acestea, oare ce spune Dumnezeu despre homosexualitate? Si pentru a ne gandi la aceast subiect vreau sa raspund in acest articol la patru intrebari:

Ce este un homosexual?

Dumnezeu ii numeste sodomiti. In Romani 1:26-27, Dumnezeu descrie acest pacat drept patima scarboasa. El vorbeste despre sodomiti, ca despre acei barbati care au parasit intrebuintarea fireasca a femeii, s-au aprins in poftele lor unii pentru altii, au savarsit parte barbateasca cu parte barbateasca lucruri scarboase. Tot asa exista si femei sodomite, care s-au aprins in poftele lor unele pentru altele. Homosexualilor nu le place sa li se zica sodomiti, dar Dumnezeu asa le zice. Ei prefera un nume mai placut, Made in U.S.A., adica gay (in traducere, veseli ). Dar sunt ei veseli cu adevarat? Nu sunt ei cele mai triste persoane de pe fata pamantului? Sunt dati peste cap si tulburati cu privire la personalitatea lor. Cei mai multi dintre ei traiesc intr-un fel acasa si intr-alt fel in taina si in intuneric. Sunt tulburati mintal, moral, emotional si social. Multi sunt maniosi pe Dumnezeu, incercand sa schimbe felul in care i-a facut.

Cum si unde a inceput totul?

Totul a inceput o data cu primul pacat (razvratirea) savarsit de Lucifer (Isaia 14:12-15). Dumnezeu l-a izgonit din cer, aici, pe pamant. Acum studiind Cuvantul lui Dumnezeu, gasim ca aproape intotdeauna numarul 13 reprezinta razvratirea; Geneza 13:13 Oamenii din Sodoma erau rai si afara din cale de pacatosi impotriva Domnului. Poate gandesti si zici: Nu cred ca-i chiar asa de rau! E doar pofta trupului eliberata. Dar ce spui nu-i adevarat, fiindca si animalele au un trup si ele sunt libere, nu au imparat sau reguli care sa le tina in frau sau sa le stapaneasca firea, dar n-am pomenit ca vreun animal sa se poarte atat de josnic, de stricat si de rau. Am vazut caini, oi, cai si vite, dar nu stiu ca vreunul sa fi calcat legile firii. Adevarul este ca duhul care anima sodomia (homosexualitatea) este intretinut in mod precis de diavol.

Homosexuali se fac, sau se nasc?

Chiar si in bisericile evanghelice, originea homosexualitatii alimenteaza dezbateri aprinse. In ultimii ani apar tot mai multe studii ca dovezi ale faptului ca homosexualitatea este innascuta. De exemplu, cinci cercetatori condusi de Dean Hamer, de la institutul National pentru Cancer din SUA, au publicat un studiu in care incearca sa faca legatura dintre homosexualitate la barbati si o anumita zona genetic  a cromozonului X al lor. Aceasta este de departe cea mai clara dovada care sa ateste faptul ca exista o componenta genetica in orientarea sexuala, a raportat dr. Hamer. Nu este adevarat, au spus alti profesionisti cu inalta calificare. Ideea unei anumite gene pentru un anumit comportament este considerat de catre geneticieni ca fiind foarte improbabila, afirma Joseph Nicolos, director al unei renumite clinici psihologice din California. Multi psihologi trateaza homosexualitatea cu succes, in zilele noastre: schimband orientarea sexuala, de la cea homosexuala la cea heterosexuala, afirma Charles Socarides, presedinte al asociatiei Nationale pentru Cercetare si Terapie a homosexualilor, o astfel de schimbare ar fi de neconceput, spune Socarides, daca ar exista vreun sambure in cauzalitatea biologica sau ereditara a homosexualitatii. De asemena mii de povestiri ale fostilor homosexuali descriu cu regularitate dorinte care s-au inradacinat aproape inconstient, care duc la o atractie fata de persoane  de acelasi sex. Tot ei vorbesc despre respingerea suferita in copilarie si despre lipsa unei legaturi cu parintele de acelasi sex, despre violenta sexuala si viol sau despre abuz emotional, ca elemente in formarea identitatii lor sexuale. Iata de ce eu cred ca homosexualii se fac si nu se nasc.

Pot deveni homosexualii heterosexuali?

Realitatea este ca unii oameni au iesit din homosexualitate…in celibat sau chiar in casatorie. Cum? Adesea, datorita cuiva caruia i-a pasat de ei, in ciuda a ceeea ce erau ei, si i-a pus in fata adevarului despre pacatul lor sexual. Homosexualii nu au nevoie de mai multa respingere, care va servi doar la continuarea inradacinarii lor intr-un stil de viata pacatos. Ei trebuie sa experimenteze acceptarea la nivel uman, si apoi sa descopere acceptarea totala a lui Dumnezeu, acceptandu-l pe Fiul Sau, Domnul Isus Hristos. Devenind parte integranta a vietii Domnului Isus, ei participa la moartea, ingroparea si Invierea Sa, care ii va disocia de pacatul homosexualitatii, obtinand o noua identitate – aceea a unui sfant!