Betania

Înălţarea la cer

Săptămâna aceasta majoritatea romanilor sărbătoresc acest mare eveniment din viața Mântuitorului, şi anume Înălţarea Sa la cer. Dar stau si ma întreb oare câți dintre noi înțelegem beneficiile acestui eveniment vis-a-vis de noi. De aceea vrea sa observam trei motive pentru care Domnul Isus s-a înălțat:
 

…Eu mă duc ca să vă pregătesc un loc. Şi după ce Mă voi duce şi vă voi pregăti un loc, Mă voi întoarce şi vă voi lua cu Mine, ca acolo unde sunt Eu, să fiţi şi voi.(Evanghelia după Ioan 14:1-3) Deci Domnul Isus s-a înălțat ca să ne pregătescă cerul. La drept vorbind, capacitatea minţii noastre nu poate cuprinde măreția cerului. A încerca să înțelegem cerul este ca şi cum am încerca să-i descriem internetul unei furnici. Este inutil. Nu avem încă expresii sau cuvinte care să poată descrie frumuseţea cerului.

Biblia ne spune că: Lucruri, pe care ochiul nu le-a văzut, urechea nu le-a auzit şi la inima omului nu s-au suit, aşa sunt lucrurile pe care Dumnezeu prin Domnul Isus le-a pregătit pentru cei ce-l iubesc. Deci, Domnul Isus s-a înălțat ca să ne pregătească o casă veşnică pentru noi. Acolo ne vom întâlni iarăşi cu cei dragi ai noştri care au fost credincioşi, vom scăpa de toate suferinţele şi vom fi răsplătiţi pentru credincioşia noastră de aici de pe pământ.
Un alt motiv pentru care a spus Domnul Isus că va pleca la Tatăl, că se va înălţa este acela ca să trimită Duhul Sfânt: Totuşi, vă spun adevărul: Vă este de folos să Mă duc, căci, dacă nu Mă duc Eu, Mângâietorul nu va veni la voi; dar dacă Mă duc, vi-l voi trimite. (Evanghelia după Ioan 16:7)
Dragii mei, dacă Domnul nu s-ar fi înălțat, peste zece zile nu am fi avut ce să sărbătorim. Duhul Sfânt nu ar fi venit şi biserica nu ar fi luat ființă. Ba mai mult Duhul Sfânt, care este numit de Domnul Isus, Mângâietorul, nu ar mai fi cu noi şi prin urmare ne lipsea acea mare mângâiere pe care ne-o dă în toate împrejurările vieţii.
Apoi un alt motiv pentru care Domnul Isus s-a înălţat este ca să mijlocească pentru noi. În Romani 8:34 citim: …Hristos a murit! Ba mai mult, El a şi înviat, stă la dreapta lui Dumnezeu şi mijloceşte pentru noi! Este minunat faptul că acest Mijlocitor, acest Mare Preot cum îl mai numeşte autorul epistolei către Evrei, spre deosebire de preoţii Vechiului Testament nu este supus morţii, ci rămâne Preot în veac şi trăieşte de-a pururi ca să mijlocească pentru noi. Şi avem nevoie de acestă mijlocire pentru că atâta timp cât vom trăi pe acest pământ, în această fire pământescă este cu neputinţă să nu vină prilejuri de păcătuire.
Dar Domnul mai este mijlocitorul nostru şi-n sensul că aude gemetele şi durerile noastre. Tot autorul epistolei către Evrei este uimit de faptul că oricare ai fi încercarea prin care trecem, Domnul a trecut şi El prin ea: Căci n-avem un mare Preot, care să n-aivă milă de slăbiciunile noastre, ci unul care în toate lucrurile a fost ispitit ca şi noi, dar fără păcat (4:15).
Da avem un mare preot, care după ce a absolvit şcoala suferinţei aici pe pământ, s-a înălţat şi poate fi îngăduitor cu cei neştiutori şi rătăciţi fiindcă şi El este cuprins de slăbiciune ( 5:2). Datorită Domnului Isus, cel înălţat, Dumnezeu Tatăl, înţelege cu adevărat durerea noastră. Lacrimile noastre devin lacrimile Lui. Acesta este scopul pentru care Domnul Isus s-a înălţat.

Contact

Str. Stejarului Nr 28 A, Fagaras, Brasov

45.841114,24.966624

Contact