Betania

Rugăciunea ta contează!

Evanghelia după Marcu în capitolul 9 ne prezintă rugăciunea unui tata disperat.

Fiul lui, singurul lui fiu, era posedat de diavol. Pe lângă faptul ca era surdo-mut și epileptic, mai era si posedat de un spirit malefic.

Inca din copilărie, demonul l-a aruncat când în foc, când in apa. Era disperat si epuizat, iar rugăciunea sa reflecta lucrul acesta. “Daca poți face ceva, fie-Ti mila de noi si ajuta-ne…” Ti se pare ca vorbele sale denota curaj? Încredere? Îndrăzneala? Nici vorba.

Ce ar fi fost daca in loc sa spună daca ar fi spus întrucât? Întrucât poti face ceva, fie-Ti mila de noi si ajuta-ne. Termenul grecesc este si mai elocvent. Timpul folosit denota îndoiala. Ca și cum omul ar fi spus: “Cazul acesta probabil ca Te depășește, dar dacă poți, totuși…”

Un apel tipic pentru noi astăzi. Mai degrabă șovăielnic decât încrezător. Mai degrabă sfielnic decât îndrăzneț. Mai asemănător cu un miel infirm venind la pastorul lui, decât un leu puternic care rage în jungla.

Daca și rugăciunea ta se aseamănă cu a lui nu descuraja. Poate ca rugăciunile noastre sunt ciudate. Poate ca încercările noastre sunt anemice. Dar, întrucât puterea rugăciunii sta in Cel care aude rugăciunea, nu in cel care o spune, rugăciunea ta contează!

Contact

Str. Stejarului Nr 28 A, Fagaras, Brasov

45.841114,24.966624

Contact