Betania

Toma a fost sincer, tu?

Ma gândesc ca asa cum ne place de multe ori sa-l condamnam pe Petru ca n-a reușit sa meargă pe ape – fără a ne gândi dacă noi înșine am fi pășit – suntem întotdeauna gata sa-l condamnam și Toma pentru ca a cerut, pur și simplu o dovada, o confirmare.

Insa dragii mei, El a fost cel putin sincer. El nu ca nu ar fi vrut sa creadă ca Domnul a înviat, ci practic nu putea. Ii era greu sa ignore ceea ce a văzut in Vinerea Mare. Ba dimpotrivă, din cuvintele lui: Daca nu voi vedea…nu voi crede putem deduce ca ar fi dorit lucrul acesta. Si pentru ca a fost gata sa recunoască, sa-si exprime sincer îndoielile, Domnul Isus ii acorda si lui șansa aceasta.

Toma a aflat de la ceilalți ucenici ca Domnul si-a arata mâinile coasta lui. Si acum nu dorea altceva decât același semn. Dorea ca si el sa aibă parte de aceiași experiență ca si ceilalți: sa vadă cu ochii săi si sa verifice cu mâinile sale. Si Domnul Isus ii îndeplinește aceasta nevoie și-i spune: Toma, Adu-ti degetul încoace, si uita-te la mâinile Mele, și adu-ti mana si pune-o in coasta Mea. Si Toma nu pierde aceasta ocazie si face poate cea mai frumoasa mărturisire pe care ne-a fost dat sa o auzim vreo data: Domnul meu si Dumnezeul meu.

Nu ni se mai spune dacă Toma a mai pus degetul, important este ca a primit aceasta șansă pentru ca a dorit-o cu sinceritate. Nu știu care sunt frământările, îndoielile sau întrebările dumneavoastră. Insa dragii mei, Dumnezeu are suficienta putere cât sa poată da de cap întrebărilor care ne frământa.

Nu ni se cere decât sa fim sinceri in legătură cu îndoielile noastre. Pentru ca o îndoială aruncata în debara, poate deveni, încetul cu încetul, instrumentul cu ajutorul căruia isi face loc în viata noastră. Este asemenea unei scrisori importante pe care am primit-o si pe care ne este teama sa o deschidem. Dupa o vreme, povara emoțională devine mai greu de suportat decât orice veste rea care s-ar putea ascunde in plicul cu pricina.

Dragii mei, nu va reprimați îndoielile, ci examinați-le cu atenție, judecați-le pe îndelete si discutati-le cu prieteni înțelepți si răbdători. Dar mai ales venit sincer cu ele la Domnul Isus. Pentru ca de fapt acest lucru l-a făcut si Toma!

Tu ce vei face?

 

Contact

Str. Stejarului Nr 28 A, Fagaras, Brasov

45.841114,24.966624

Contact